20201221_100525
sværhedsgrad-let
Ur-large
30 min.

Trylledej

Trylledej er måske også en af de ting du allerede har prøvet kræfter med før. Trylledej er super nemt at lave og det er kun din fantasi der sætter grænser for hvad du vil bruge det til. Derudover har du med god sandsynlighed allerede ingredienserne til der hjemme.

Materialer

  • 2 dele mel
  • 1 del salt
  • 1 del vand
  • Bagepapir

Værktøjer

  • Skål
  • En kop
  • En ske
  • Bradepande
  • Ovn
  • Evt. værktøjer til at hjælpe dig med at forme dejen

Guide

Her får du en guide til hvordan du laver grundopskriften til trylledej.

1. Bland 1 del varmt vand med 1 del salt. Jo finere saltet er, jo mindre grynet bliver din dej. Rør rundt.

2. Bland 2 dele mel i vandet og saltet.

3. Rør dejen sammen med en ske. Hvis du synes din dej er for tør, kan du blande mere vand i lidt ad gangen. Hvis dejen er for klisteret kan du blande mere mel i lidt af gangen.

4. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt din dej, til den har en fast konsistens, som ikke klister til dine fingre.

5. Så har du din færdige dej, og du mangler nu bare at lave kreationer ud af den. Dejen skal bages i oven på ca. 120 grader. Bagetiden varierer afhængig af tykkelsen på dine kreationer, men dejen skal som minimum have 2-3 timer. Efter 2 timer kan du tjekke om dine figurer er bløde i bunden, hvis de er, skal de have længere tid.

Tip

Du kan pynte dit trylledej med maling, glitter eller hvad du nu har i nærheden, efter den er bagt.

Ekstra tip

Det er vigtigt at du ikke gemmer dine trylledejskreationer et fugtigt sted, f.eks. i en papkasse i et udendørs skur. For meget fugt kan få dejen til at blive blød og våd, så dine ting bliver ødelagte.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *