Nu da vi nærmer os påske, og jeg ved at jeg kommer til at ligge nogle opskrifter op der kræver at du har pustet æg, synes jeg også det er nødvendigt med en guide til hvordan du gør. Det kunne jo være at du ikke har prøvet det før, og derfor lige skal have en ide om hvordan man nemt får pustet æg her til påske. Om ikke andet giver pustede æg et hav af muligheder i forhold til dekoration og det er virkelig bare fantasien der sætter grænser. Pustede æg og fri dekoration af æggene bagefter, virker som regel også som en god familie aktivitet.
Et lille tip er, at den dag du/i puster æg, er det oplagt at få f.eks. en god æggekage til aften eller frokost. Så går æggene nemlig heller ikke til spilde.
Materialer
- Æg
Værktøjer
- Skrue
- Skål
- Bambusspyd eller lign.
Inspiration
Her finder du lidt inspiration til hvordan du kan bruge dine pustede æg.
Guide
Her får du min guide til at puste æg.

1. Start med at vaske dine øg forsigtigt. Jeg er begyndt at bruge en skrue til at lave hul i æggene. Tag skruen og drej den forsigtigt frem og tilbage i den ene ende af æggeskallen. Når der er gået hul, kan du forsætte med dreje skruen, meget forsigtigt, og lave hullet en passende størrelse.

2. Lav et hul i hver ende af ægget. Jeg laver altid hullet i den nederste ende af ægget lidt større. Det gør det nemmere at få blomme og hvide ud af skallen.
Hvis din skal skulle flække en smule, gør det ikke noget. Det øjeblik du opdager at det sker, stopper du med at presse/bore, og så sørger hinden i ægget for at skallen ikke falder fra hinanden, trods din flække.

3. Jeg plejer at tage et bambusspyd, en nål eller lign. og stikke i ægget, så du får ødelagt blommen, da det ofte er den der kan gøre det svært at puste indholdet ud.

4. Vend end med det største hul nedad, og pust i det lille hul i toppen.

5. Pust indtil der ikke er mere tilbage i ægget.

6. Skyld dit æg, så du har en ren skal. Nu er dit æg klar til at blive pyntet.
2 kommentarer