20210111_031605
sværhedsgrad-medium
Ur-large
4 t.

Kandiseret citrusskræl

Skulle du ligge inde med citrusfrugter og en smule chokolade, så er kandiserede citrusskræller dyppet i chokolade en anderledes måde at spise citrusfrugter på. Som bonus ender du også men en lille omgang citrus sirup. Jeg har valgt at kalde guiden kandiseret citrusskræl, da du kan bruge flere forskellige citrusfrugter, f.eks. appelsin, lime eller citron.

Siruppen kan f.eks. bruges til desserter, drinks eller i varmedrikke. Du kan også vælge at lade være med at dyppe skrællerne i chokolade, og rive frugterne i stedet for at skrælle dem. De skal ikke have så lang tid i ovnen, men så kan de i stedet bruges til at pynte f.eks. en citronfromage.

Lad ikke min estimerede tid skræmme dig her, den er høj fordi skrællerne skal tørre i ovnen i et par timer.

Materialer

  • 1-2 citrusfrugter
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • 100 g chokolade

Værktøjer

  • Skærebræt
  • Kniv
  • Kartoffelskræller
  • Gryde
  • Bradepande + bagepapir

Guide

Her får du min guide til at lave kandiserede citrusskræller.

1. Find 1-2 citrusfrugter, sukker, skærebræt, kniv og kartoffelskræller.

2. Skræl dine citrusfrugter. Læg citrusfrugterne på køl, og brug dem i løbet af dagen til noget andet.

3. Skær skrællerne ud i mindre strimler.

4. Tilføj 1,5 dl sukker og 1,5 dl vand til gryden. Tænd for blusset.

5. Bring vand og sukker i kog, så sukkeret smelter helt i vandet, og du får en klar væske. NU har du en sukkerlage.

6. Tilføj dine citrusskræller til sukkerlagen.

Tip

Du har mulighed for at tilføje krydderier til din sukkerlage, som vil kunne smages på skrællerne og i siruppen. F.eks. vaniljesukker, frisk ingefær eller chili.

7. Kog citrusskrækkerne ved lav varme i ca. 30 min. Du kan vælge at lade skrællerne trække i et par timer, for at sukkerlagen trænger endnu længere ind i skrællerne, men du kan også vælge at gå direkte til næste instruktion med det samme.

8. Tænd ovnen på 100 C grader. Brug en si til at hælde sukkerlagen i en beholder, og læg skrællerne på bagepapiret.

9. Fordel skrællerne på bagepapiret og sæt dem i ovnen. Og nu er der en del ventetid, før du igen skal gøre noget ved skrællerne.

10. Efter ca. 2,5 timer skal du tjekke om dine skræller er blevet hårde. Hvis ikke, skal de have længere tid. Se evt. forskellen på billede 9 og 10. Jeg anbefaler dig at tjekke ca. hver 30. minut, efter de første 2,5 timer er gået.

11. Smelt chokoladen. Jeg har gjort det over vandbad her.

12. Dryp skrællerne i chokolade som vist på billedet.

13. De færdige kandiserede citrusskræller med chokolade, kandiserede citrusskræller i glas uden chokolade og citrussiruppen, hvilket bare er sukkerlagen hældt på et glas. Jeg har brugt citroner i denne guide, og det vil altså sige at jeg er endt med en citronsirup.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *